Långareds Hembygdsförening 3 februari 2024

Hembygdsföreningens 50-årsjubileum
Lördagen den 3 februari firade Långareds hembygdsförening 50-årsjubileum med middag och underhållning på Gräfsnäs slottscafé. Hela 75 personer hade sökt sig till Gräfsnäs denna kväll och solnedgången över Anten var vackert rosafärgad.

Föreningens bildande var en process som startade 1971 och som var helt fullbordad 1975, så det var inte lätt att hitta den ”rätta” dagen.

Kvällen inleddes med ett välkomsttal av ordföranden Ingela Lindahl. Hon talade om kulturarv och hembygd samt hembygdsföreningens roll. Åsa Wirgonsson sjöng sin egen sång Långaredsbygden till ackompanjemang av Mats Gustafsson. Eva Karlsson höll tal under rubriken ”Att vara ung i hembygdsföreningen”. Hon blev invald i styrelsen som 19-åring 1979. Hon berättade några anekdoter kring dåvarande ordföranden Elof Persson. Det var en person som satte avtryck. Talet avslutades med ett par strofer ur sången ”Här är gudagott att vara” som sjöngs när Elof avslutade ett styrelsemöte en vacker sommarkväll på Loholmen.

Vi serverades en mycket god middag bestående av lokala råvaror, som bland annat hjortkött från Torps egendom och potatis från Essunga. Till efterrätt serverades äpplekaka med kaffe. Mellan rätterna sjöngs det allsång.

Lena Ramsberg, ordförande i Västergötlands hembygdsförbund uppvaktade föreningen med tal och ett diplom. Företrädare för Bjärke hembygdsförening och Kvarnabo kyrkbåtsförening gästade oss och överlämnade blommor. Ingemar Svennered visade ett uppskattat bildspel med nedslag i föreningens historia.

Kvällen avslutades med kaffe och bakelse och så fick alla ett ”Jubileumshäfte” med sig hem. Ordföranden tackade alla som medverkat och alla som kommit till jubileumsfesten!

Foto från 3 februari 2024
Utsikt över Anten

Foto från 3 februari 2024
Hela 75 personer hade sökt sig till Gräfsnäs denna kväll

Foto från 3 februari 2024
Kvällen inleddes med ett välkomsttal av ordföranden Ingela Lindahl

Foto från 3 februari 2024
Åsa Wirgonsson sjöng sin egen sång Långaredsbygden

Foto från 3 februari 2024
Eva Karlsson höll tal under rubriken ”Att vara ung i hembygdsföreningen”

Foto från 3 februari 2024
Lena Ramsberg, ordförande i Västergötlands hembygdsförbund uppvaktade föreningen med tal och ett diplom

Foto från 3 februari 2024
Diplom från Västergötlands hembygdsförbund, blommor från Bjärke hembygdsförening och Kvarnabo kyrkbåtsförening

Längst upp på sidan