Långareds Hembygdsförening 18 juni 2022

Invigning av ladugården på Sandhult
Eva Karlsson, sammankallande i Sandhultskommittén, hälsade alla välkomna i det vackra försommarvädret. I morgon, söndag firas de vilda blommornas dag över hela landet. På Sandhult blommar nu bland annat jungfrulin och granspira. Eva berättade om hembygdsföreningens mångåriga engagemang på torpet.

Barbro Svensson och Lille-Mor Skoglund Andersson sökte bidrag till renoveringen av ladugården och föreningen fick ca 180 000. Arbetena kom igång under sommaren 2020 och avslutades med en antikvarisk besiktning den 5 oktober. Läs mer här på hemsidan under Reportage 2020.

Lille-Mor, som på 1950 talet var sommarboende i stugan, förrättade invigningen av den renoverade ladugården genom att klippa det blågula bandet!

Ulf Arnell från Västergötlands hembygdsförbund gästade oss och delade ut förbundets diplom till Agne Johansson och Henry Aronsson för deras insatser på Sandhult. De har bland annat utfört ett omfattande arbete med att färdigställa renoveringen av ladugården. Föreningen tackade Ulf med skriften Grev Gomer.

Sedan var det dags för musik. Riksspelmännen Jenny Gustafsson, fiol, och Pers Nils Toft, klarinett och durspel, framförde ett antal låtar från olika tider. De berättade om några av bygdens spelmän bland andra Tomt Andreas från Bjärke och Emil och Nils från Skogstorp. Jenny och Pers Nils tackades med varma applåder och skriften Greve Gomer.

Eftermiddagen avslutades med att publiken plockade fram sina kaffekorgar och umgicks i det gröna.

Foto från 18 juni 2022

Foto från 18 juni 2022
Lille-Mor klipper bandet

Foto från 18 juni 2022
Henry Aronsson, Agne Johansson och Ulf Arnell

Foto från 18 juni 2022

Foto från 18 juni 2022

Foto från 18 juni 2022
Riksspelmännen Pers Nils Toft och Jenny Gustafsson

Foto från 18 juni 2022

Foto från 18 juni 2022

Längst upp på sidan