Långareds Hembygdsförening 2 maj 2010

Fågel- och bygdevandring
Söndagen den 2 maj var det dags för traditionsenlig morgonvandring under ledning av Evert Karlsson. Ca 25 vandrare mötte upp kl 8 i Kvarnabo. Morgonen var lite kylig men mycket vacker och det blev varmare frampå förmiddagen.

Vi gick från Hagen som ligger vid Baggebo och tog oss rakt in i Risvedenskogen. Vid Felsmossen tittade vi på platsen där avdankade soldaten Anders Asp hade sin koja. Snarare var det nog en jordkula och vi förundrades över att det bodde en familj där under 1840-talet.

Vi fortsatte sedan till gränsen mellan Ale och Kullings härader. Till kaffepausen berättade Evert Fritzell om Älvsborgs lösen när Ale härad var under dansk förvaltning efter freden i Knäred 1613. Då gick alltså riksgränsen här inne i skogen.

På vägen tillbaka passerades Skogstorp som är öde sedan drygt 30 år. Påskliljorna blommade dock vackert vid den gamla husgrunden. Vi gick sedan förbi gården Lund och fortsatte utefter Hundsjön. I sjön kunde vi se flera storlommar. Vi följde sedan bäcken tillbaka till våra bilar.

Foto från 2 maj 2010
Evert Karlsson berättar om Anders Asp vid kojan

Foto från 2 maj 2010
De flesta av deltagarna

Foto från 2 maj 2010
Påskliljor vid Skogstorp

Längst upp på sidan