Långareds Hembygdsförening 3 maj 2009

Fågel- och bygdevandring
Denna morgon var gråare och lite kallare än vad vi blivit vana vid de sista veckorna. Solen som var helt gömd bakom molnen vägrade att visa sig. Kanske var det för att vi skulle få möjlighet att lyssna till skön fågelsång, sång som annars brukar tystna när solen kommer fram och den tidiga morgonen blir till förmiddag. Egentligen så var nog detta en helt vanlig morgon i början av maj.

Vi var 17 förväntansfulla vandrare, var av två barn och en hund som samlades vid församlingshemmet i Kvarnabo. Vi gjorde en gemensam bilresa till Sandhult där vi startade vår vandring. Vi tog oss från stugan i Sandhult, genom skogen och kom ut i Degebo. Väl framme i Degebo konstaterade vi att det fortfarande fanns spår efter tre generationers landsväg; nya landsvägen, gamla landsvägen och den äldre landsvägen (Ormansliden). Vi fortsatte genom Degebo längs den gamla landsvägen, gick över den nya landsvägen och ner till båtbryggan och badplatsen i Arelid. Med utsikt över sjön och ekhagen i ryggen satte vi oss ner och åt vår medhavda matsäck. Det var allt från frukt och smörgås till bullar och kakor som förtärdes. När alla var mätta och belåtna fortsatte vår färd upp genom Arelid, ut efter Hälsingen och tillbaka till Sandhult igen. Under dessa timmar fick vi lära oss både om fåglar och om gamla ställen. Vissa av ställena fanns kvar än idag medan det inte fanns ett spår av andra. Väl framme i Sandhult igen tror jag att alla var mycket nöjda med denna förmiddag.

Ett stort tack till Eva Karlsson och Evert Karlsson för att de med stor kunskap och stort engagemang genomfört vandringen.

Foto från 3 maj 2009

Foto från 3 maj 2009

Foto från 3 maj 2009

Foto från 3 maj 2009

Foto från 3 maj 2009

Foto från 3 maj 2009

Foto från 3 maj 2009

Längst upp på sidan