Som vanligt hade Erik Fristedt, Ingrid Svensson, Berit Perhamn och Inge Josefsson gjort ett fantastiskt jobb med att ta fram information och hitta intressanta människor som presenterade den. Vi gjorde en relativt kort vandring runt "Loo-korse", samtidigt som vi fick en levande beskrivning av hur det såg ut här på 50- och 60-talen.

Vi samlades vid Missionskyrkans parkering där vi hälsades välkomna och presenterades för de lärare som tidigare undervisat vid vår skola. Från vänster: Verna Pettersson, Ann-Britt Söderlind, Erik Fristedt, Sven Karlsson och hans hustru Berit.
Promenaden fortsatte med en tur till "Målarens" (idag Stig Hanssons) där vi fick veta lite kring "Målar'n" och hans hus. Där efter fortsatte vi till "Telegrafens". Där berättade Knut Winghav med (påtaglig) hjälp av hustrun Nanny och svägerskan Lilian Beman om när telefonen kom till byn. Från böran var det Aron Beman själv som skötte om ruljansen, men den togs sedan över av Lilian.

Hos Mejeriet togs byns mjölk om hand. Här berättade bröderna Larsson: Olle, Karl-Erik och Georg för Erik Fristedt om när deras far och senare deras bror drev det.

Vi var många med på vandringen. Runt 100, fast några kom och gick. Här har vi mejeriet i bakgrunden.

Vi stod kvar på samma ställe medan Alf Lundgren berättade om affären hans familj drev i många år. Den ligger strax utanför bild till vänster. Affären stängde 1977.
En bit längre bort till vänster ligger "Skräddarn's". Där bodde Skräddaren Ljunggren. Mittemot affären hittar vi gamla pastorsbostaden. Huset bortanför det var lärarbostad. Här berättade Berit Karlsson om hur det var att komma som nygift ung fru till Loo.

Sven Karlsson berättade minnen från sin tid som lärare i Loo. Redan då hittade barnen på bus, men mest snällt sådant.

Ingrid Carlsson berättade för Erik Fristedt om hur det var att ha fröken Håkansson som lärarinna.

Ann-Britt Söderling har haft många av dagens Loo-bor som elever. Hon undervisade i Loo när de stora klasserna av barn födda i början av 40-talet blev skolmogna.