Bild & ljud
Vi har publicerat några filmer som ligger på vår YouTube-kanal.

Bondeliv i Loo på 2020-taletBondeliv i Loo på 2020-talet
När Mats och Christina Gustafsson tilldelades Alingsås kommuns miljöpris för år 2019 för sin ekologiska mjölkgård Snurrebo i Loo var en del av motiveringen arbetet med klimatsmart hållbar livsmedelsproduktion. Du får i filmen veta mera om detta och om hur det fungerar på ett modernt lantbruk. Filmen är 27 minuter lång. En film som Ingemar Svennered gjort.
Bilder runt sjön AntenEtt år runt sjön Anten
Följ årstidsväxlingarna runt sjön Anten. Detta till ljuvliga toner från Antonio Vivaldi. Filmen är knappt femton minuter. En film som Ingemar Svennered gjort.
Den kommersiella båttrafiken på sjön AntenBondeliv i Långared på 1960-talet
Filmen skildrar bl a livet på gården Bruket i Långared på 1960-talet. Den är 23 minuter lång. En film som Ingemar Svennered gjort.
Den kommersiella båttrafiken på sjön AntenDen kommersiella båttrafiken på sjön Anten under första delen av 1900-talet
Båten Greve Gomer började trafikera sjön Anten år 1906. Några år efter att Västgötabanan anlagts. Många från östra sidan av sjön tog båten till Kvarnabo för att resa vidare med tåget och vice versa. Båten användes också för transporter och lustturer. När Greve Gomer gjort sitt efter 1925 års seglatser följdes den av några andra båtar. Filmen är 25 minuter lång. En film som Ingemar Svennered gjort.
Midnattssolsrallyt på Prästavägen 1961Midnattssolsrallyt på Prästavägen 1961
Midnattssolsrallyts delsträcka på den smala och krokiga Prästavägen i Långared 1961 var en stor händelse i bygden. Rallyeliten med Erik Karlsson ”på taket” i spetsen var på plats. Många ekipage var det och många åskådare sökte sig ut i skogen natten mellan 15-16 juni. Filmen är drygt 15 minuter lång. En film som Ingemar Svennered gjort.
Hällnäs Udde-mötenaHällnäs Udde-mötena
Friluftsmötena på Hällnäs udde, som arrangerades av Långareds SMU, var en lång tradition. Första mötet hölls som gökotta år 1904. Mötena kom sedan att hållas på midsommardagen ända fram till år 2004. En 101-årig tradition. Se och hör Inger Molin och Ingemar Svennered berätta under knappt 15 minuter. En film som Ingemar Svennered gjort.
Drottning MargaretaDrottning Margareta
Kung Gustav Vasas andra hustru Margareta Eriksdotter Leijonhufvud levde sina barn- och ungdomsår på Loholmen. Här är ett bildspel där du under knappt en halvtimma får veta en hel del om henne och om Loholms borg. En film som Ingemar Svennered gjort.
MENY
Längst upp på sidan